Een indiaan in huis

Een indiaan in huis is een herkenbare en ontroerende voorstelling over de autistische jongen Casper en de impact van zijn autisme op de rest van het gezin. Het dagelijks leven met een kind met autisme is soms lastig. Zo moet Casper altijd op zijn eigen stoel zitten en mag de inrichting van het huis niet veranderd worden. Wanneer de gevulde koeken in de supermarkt op een andere plek liggen, raakt Casper overstuur en begint indianengeluiden te maken. Voor voorbijgangers aanleiding om vervelende opmerkingen te maken. Aandoenlijk is de scène waarin Casper bang is van de sneeuw, die zomaar overal uit de lucht komt vallen. Caspers moeder doet de gordijnen dicht. Het is lastig om een indiaan in huis te hebben.

Na de voorstelling volgt een pow-wow (bijeenkomst van wijze indianen), een interactief gedeelte waarin het publiek wordt uitgenodigd in groepjes met elkaar in gesprek te gaan. Er zijn aparte varianten voor ouders en familieleden, kinderen en professionals. Naar aanleiding van kaartjes met vragen kan je ervaringen uitwisselen, vragen stellen en elkaar tips geven.

De voorstelling Een indiaan in huis is zeer geschikt voor iedereen die te maken heeft met kinderen en jongeren met een stoornis binnen het autistisch spectrum. Theatergroep Bint laat met deze indrukwekkende voorstelling zien wat autisme in de praktijk inhoudt en hoe heftig de impact op de omgeving kan zijn.