Kracht Ervaren

Uit het diepe dal
 Theo Bakker kreeg prostaatkanker en mede daardoor raakte hij in een depressie. Wanneer het na vier jaar weer goed met hem gaat, begint hij met het schrijven van gedichten. In deze dichtbundel doet hij verslag van de duistere periode die hij beleefde en neemt hij de lezer mee van de diepste duisternis naar het licht.
Weer thuis, Theo Bakker, € 15,00

Leef het leven
Koen Schellekens is 50 jaar geworden. In 2013 bleek hij ongeneeslijk ziek: kanker in blaas, lymfe, buikvliesholte en buikvlies. In zijn blog ‘Leef het leven’ schrijft hij zo positief mogelijk over de ziekte en zijn leven. Bestel de bundeling van zijn blogs via leef-het-leven@hotmail.com. Per boek gaat € 2,50 naar KWF.
Ik ben niet zielig, ik heb pech, Koen Schellekens, € 12,50

Dappere vrouwen
Dertig vrouwen met kanker lieten zichzelf fotograferen door fotografe Marina Nieuwenhuijs. Daarnaast lieten zij hun indrukwekkende ervaringsverhalen optekenen door vier schrijfsters: Alice Bakker, Lilian Schneider, Olga Hoekstra en Maria Genova. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de Dani Elden Stichting, die verwendagen organiseert voor mannen en vrouwen met kanker. www.boekdenaaktewaarheid.nlDe naakte waarheid, Marina Nieuwenhuijs,€ 22,50

Een Berlijns dagboek
Wolfgang Herrndorf gooit zijn leven radicaal om, nadat bij hem een glioblastoom (ongeneeslijke hersentumor) is geconstateerd. Tot zijn eigen verbazing wordt het leven intenser en meer de moeite waard nu het begrensd wordt door zijn ziekte. Zijn digitale dagboek groeide uit tot een van de meest gelezen weblogs van Duitsland.
Leven met het pistool op tafel, Wolfgang Herrndorf, € 24,90

Quote uit het boek Met het pistool op tafel:
“Ik leef zoals ik altijd had moeten leven en nooit gedaan heb, behalve misschien als kind” Lezerspodium


Lezers van Kracht over hun zelfgeschreven boek of lied. Deze keer Lilian Boudewijn-Slaats (57), die in 2008 haar dochter Daniëlle verloor aan de gevolgen van leukemie. In mei 2014 verscheen haar boek Danielle, Hier heb ik helemaal geen tijd voor.

‘Het boek is een combinatie van mijn en haar verhaal. Ik heb dagboekfragmenten van mijn dochter gebruikt en elk hoofdstuk begint met een combinatie van een gedicht van Daniëlle en een kunstwerk van Sjoerd van den Boom. Ik hoop dat de sterke persoonlijkheid en de levenslust van Daniëlle door dit boek blijven voortbestaan en dat mensen daar kracht uit putten. De opbrengst van het boek is voor een familie op Bali die wij financieel steunen. Zo heeft het zinloze overlijden van mijn kind een mooi resultaat voor een ander gezin.’
Meer info of bestellen: www.lilianboudewijn.nl

Apps & websites

Website
www.
erfelijkheid.nl
Bij ongeveer vijf procent van alle mensen met kanker is erfelijke aanleg de belangrijkste oorzaak. Op www.erfelijkheid.nl vind je betrouwbare informatie over erfelijkheid, erfelijke aandoeningen – waaronder verschillende erfelijke vormen van kanker - en genetisch onderzoek. Erfelijkheid.nl is een site van het Erfocentrum, het Nationaal Informatiecentrum Erfelijkheid.

Website
De NVPO (Nederlandse Vereniging Psychosociale Oncologie) heeft een online  deskundigenbestand met inmiddels zo’n 180 psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, maatschappelijk werkers en geestelijk verzorgers. De NVPO hoopt met dit deskundigenbestand mensen met kanker en hun naasten de weg te wijzen naar deskundige psychosociale oncologische zorg.
https://administratie.nvpo.nl