Mijn lijfboek; over mijn gezondheid, bloed en afweersysteem

Dit werkboek is bedoeld voor alle kinderen van 7 tot 12 jaar die net als jij medicijnen moeten slikken om niet ziek te worden. Er is best veel te vertellen over die medicijnen en waarom je elke keer voor controle naar het ziekenhuis moet. Het is goed om de informatie stap voor stap te lezen. Daarom krijg je iedere keer dat je in het ziekenhuis bent een nieuw hoofdstuk mee naar huis. Ook krijg je een map mee, waar je de hoofdstukken in kan bewaren. Als je deze map iedere keer meeneemt naar het ziekenhuis, kun je het nieuwe hoofdstuk er gelijk in doen.
De verpleegkundige in het ziekenhuis legt natuurlijk goed uit wat er allemaal in dit werkboek staat. Maar het is ook fijn om alles thuis nog eens rustig na te lezen.
Dit werkboek is speciaal voor jou. Het geeft je informatie en helpt jou om te begrijpen wat het betekent om elke dag medicijnen te slikken en regelmatig naar het ziekenhuis te moeten.
Wat is ziek en wat is gezond? Hoe werkt jouw lichaam eigenlijk? Waarom moet je medicijnen  gebruiken? In dit werkboek vind je antwoord op deze en nog veel meer vragen. Door dit werkboek begrijp je alles beter.
Het kan fijn zijn om de informatie samen met een volwassene te lezen, bijvoorbeeld met je vader of je moeder. Je kunt dan vragen stellen als je iets niet begrijpt. Ook kun je samen praten over de dingen die uitgelegd worden en over de gevoelens die je hebt. Meestal lucht dat op.

Met wie zou jij dit boek graag willen lezen?

Waarom?

Naast de informatie vind je in dit werkboek gekleurde briefjes met de betekenis van moeilijke woorden uit de tekst. Deze woorden staan ook allemaal achterin het boek in het register.
Ook kom je in dit werkboek uitspraken tegen van kinderen die net als jij elke dag medicijnen moeten slikken. Je herkent vast veel van wat zij vertellen. Misschien dacht je dat jij de enige was. Daarom is het fijn om te lezen dat er ook andere kinderen zijn zoals jij.
In dit werkboek mag je gewoon schrijven. Je kunt bijvoorbeeld opschrijven wanneer je weer naar het ziekenhuis gaat, of bijhouden of je je medicijnen hebt ingenomen. Opdrachten die je niet leuk vindt, mag je natuurlijk ook overslaan.
Als je vragen hebt, schrijf die dan op in dit werkboek. De volgende keer dat je in het ziekenhuis bent, kan de verpleegkundige jouw vragen beantwoorden. Neem dus bij elke afspraak deze map mee!