Rijden zonder stuur en zonder remmen

Theatergroep Bint speelt de voorstelling Off Road, over het zoeken en vinden van de weg in een leven met AD(H)D. In deze voorstelling wordt de belevingswereld van mensen met AD(H)D zichtbaar gemaakt. Hoe is het als je leven niet over de gebaande paden gaat? Als de weg ruig is, vol hobbels en met te veel zijwegen?

Bijna iedereen denkt te weten wat ADHD is, maar wat is het nu echt? Twee actrices leggen met stewardessengebaren de werking van de frontaalkwab uit. Niet te stoppen gedachten en associaties worden verbeeld door een eindeloze stroom pingpongballetjes. 'Het is als in een auto rijden zonder stuur en zonder remmen. Iedereen heeft een kaart van de omgeving, behalve ik.' Theatergroep Bint maakt met deze voorstelling voelbaar wat de impact van AD(H)D is.
De voorstelling is gemaakt op basis van interviews met mensen met AD(H)D en wordt gespeeld door drie betrokken theatermakers: Hetty Willems, Bartelijn Ouweltjes en Bas Moser. Allemaal hebben zij een persoonlijke link met het onderwerp.
Na afloop van de voorstelling kan het publiek in kleine groepjes het Off Road Spel spelen. Wie kiest welke weg? Wie gaat off road? Via het spel worden ervaringen uitgewisseld over het leven met en zonder AD(H)D: over eigen zijsporen en dwaalwegen in het leven. Bint heeft dit spel ontwikkeld in samenwerking met Meeple; een ontwerpbedrijf voor educatieve spellen en leermiddelen.

Voor boekingen en meer info: www.tgbint.nl