Samen leren leven

De Wegwijzer is een kleinschalige katholieke basisschool in Woerden. Op onze school is iedereen van harte welkom en kan ieder kind zichzelf zijn. Goed, toekomstgericht onderwijs vinden wij heel belangrijk. Ons team doet er alles aan om kinderen een positief zelfbeeld, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid mee te geven.

10 pluspunten van De Wegwijzer

1. Samen leren leven
Ons onderwijs is niet alleen een voorbereiding op deelname aan de samenleving, het is zélf een belangrijke vorm van samenleven.We leren de kinderen respectvol om te gaan met alle mensen, ongeacht wat voor huidskleur, geloof, culturele achtergrond, mening of beperking ze hebben.

2. Toekomstgericht
Het onderwijs op De Wegwijzer bereidt onze kinderen voor op hun plek in de samenleving van de toekomst. De Wegwijzer is een moderne, vooruitstrevende school waar kinderen gebruikmaken van nieuwe (digitale) middelen.

3. Veilige leeromgeving
De Wegwijzer staat bekend als een veilige, gemoedelijke school. Samen met de ouders zorgt de Wegwijzer ook voor een schone en veilige omgeving van de school. Kinderen voelen zich op hun gemak op De Wegwijzer. Iets om trots op te zijn!

4. Verbonden met de samenleving
De Wegwijzer staat midden in de gezellige en multiculturele Bomenwijk. De samenstelling van de groepen en medewerkers is een goede afspiegeling van de diversiteit in onze samenleving. In projecten, thema’s en lessen komt betrokkenheid met de samenleving terug.

5. KIVa school
De Wegwijzer is een KIVa-school. KiVa is een succesvol anti-pestprogram­ma om (digitaal) pesten te voorkomen en op te lossen. Leerlingen, leraren, schoolleiders én ouders werken allemaal samen, want pesten is onacceptabel.

6.Engels in groep 1 t/m 8
Kinderen komen op steeds jongere leeftijd in aanraking met de Engelse taal. Bovendien leren ze op jonge leeftijd makkelijker een vreemde taal aan. Daarom geven wij in elk lokaal de Engelse taal!

7. Onderwijs (meer) begaafden
De Wegwijzer verzorgt niet alleen een passend aanbod voor kinderen met (leer)problemen, maar ook voor (meer) begaafde kinderen. Zij krijgen onder andere Spaanse les aangeboden.

8. Leerlingenraad
Bovenbouwleerlingen kiezen elk jaar vertegenwoordigers uit groep 5, 6, 7 en 8 voor de leerlingenraad. Zo hebben de kinderen een eigen stem. De enthousiaste leerlingenraad zet zich in voor een goede en prettige gang van zaken op de school.

9. Voor-, tussen- en naschoolse opvang
Voor ouders die daar behoefte aan hebben, is er tegen betaling professionele,  flexibele, extra opvang mogelijk. Voor de onderbouw gebeurt dat zelfs binnenshuis.

10. Ouderbetrokkenheid
School en ouders zijn partners in opvoeding. Samen zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw kind. Behalve praktische hulp stellen wij het ook op prijs dat ouders meedenken over onze school en het onderwijs.

LOS Leren door Onderzoek en Samenwerking
Wereldoriëntatie LOS is een nieuwe lesmethode voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Deze methode gaat uit van de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen, waardoor ze veel gemotiveerder zijn en de informatie beter blijft hangen. LOS werkt met thema’s. Binnen elk thema formuleren leerlingen in groepjes hun eigen onderzoeksvraag. Het antwoord op deze onderzoeksvragen zoeken de kinderen zelf op. Door LOS leren kinderen de ‘21 century skills’. Dit zijn vaardigheden die ze nodig hebben in de toekomstige maatschappij, zoals:
-       samenwerken
-       presenteren
-       creatief denken
-       probleemoplossend werken
-       kritisch en bewust omgaan met informatie

Nieuwsgierig?
Bent u nieuwsgierig naar basisschool De Wegwijzer? Neem gerust contact op voor een rondleiding en kennismakingsgesprek. Wij laten u graag de sfeer van onze school ervaren.