Dansvoorstelling met veelbelovend talent uit Loenen

Op 21 en 22 juni presenteert Dansstudio Olga van Koningsbrugge (OVKB) de dansvoorstelling ‘Westsingel 47’. Ongeveer 250 leerlingen uit Loenen aan de Vecht spelen mee in deze voorstelling, die te zien is in theater De Flint in Amersfoort. De Loenense Valerie van Eijk speelt en danst de hoofdrol: “Als ik op het podium sta, ben ik zó blij dat ik alleen maar kan lachen!”

Loenen aan de Vecht - Dansstudio Olga van Koningsbrugge (OVKB) bestaat elf jaar en heeft inmiddels drie locaties (Houten, Zeist en Loenen) waar je lessen kunt volgen in klassiek ballet, moderne dans, streetdance, dansmix, hiphop en jongensdans.
Olga van Koningsbrugge (39) wilde van jongs af aan al dansdocent worden: “Ik geef nog steeds balletles aan vijftien kindergroepen. Daarnaast manage ik de dansstudio en stuur ik tien gediplomeerde dans- en balletpedagogen aan.”
Eens in de drie jaar pakt OVKB groots uit met een professionele dansvoorstelling voor jong en oud. De dansers in ‘Westsingel 47’ zijn een mix van prille beginners tot semiprofessionals tussen 4 en 60 jaar oud. Het verhaal gaat over een viool, een oude man en een meisje. De man en zijn viool zijn onafscheidelijk. Wanneer de man oud en vergeetachtig wordt, moet hij naar het Oude Mannenhuis, gevestigd op Westsingel 47. Zijn viool mag helaas niet mee. Liesje, de hoofdpersoon vindt de viool en is de schakel tussen de viool en de oude man. “Het is een prachtig verhaal”, zegt Olga trots, “geschreven door mijn vader. Ik ben samen met de kostuumontwerper, de vormgever, de regisseur en de musici al twee jaar bezig met de voorbereidingen.”

Valerie van Eijk (9) deed auditie en werd door een jury uitgekozen voor de hoofdrol van Liesje. “Ik vind het leuk om elke zondag te oefenen voor de voorstelling. Ik mag mijn rol ook zelf een beetje invullen. Het is dus heel anders dan de gewone balletlessen.”
Valerie begon met dansen toen ze 3 jaar oud was. “Alle meisjes uit mijn klas zijn overgestapt op streetdance, maar ik zit nog steeds op ballet.”
Afgelopen jaar doorliep Valerie ook het auditietraject voor de Nationale Balletacademie en: ze werd aangenomen! Vanaf volgend schooljaar gaat Valerie elke dag naar Amsterdam om de ballerina-opleiding te volgen. “Ik moet afscheid nemen van mijn klasgenoten, maar mijn nieuwe school is leuker; iedereen is daar gek op ballet, net als ik.”
Olga van Koningsbrugge ziet Valerie met gemengde gevoelens vertrekken: “Als je zo’n pareltje jaren hebt begeleid, is het jammer dat ze gaat. Maar ik gun het haar natuurlijk enorm! Valerie is de zesde leerling van mijn dansstudio die naar de balletacademie gaat. Ik zie dat als een kroon op mijn werk.”

De voorstelling ‘Westsingel 47’ is te zien op:
za 21 juni om 11.00 uur en 14.00 uur (met leerlingen uit Houten) za 21 juni 19:30 uur en zo 22 juni 10.00 uur (met leerlingen uit Zeist) zo 22 juni 15.00 uur en 18.00 uur (met leerlingen uit Loenen)
Kaarten à 15 euro zijn te koop via www.ovkb.nl