De perfecte wijn-spijs combinatie

Vier jaar geleden besloot Gerdine van Loon te gaan doen wat ze echt graag wil. Vanuit haar passie voor wijn ontstond wijnhandel Mivino. “Ik heb met een stel vriendinnen een kookclub en begon het steeds leuker te vinden bij elk gerecht de juiste wijn te vinden. Met die interesse wilde ik iets doen.”

MiVino is een groothandel voor wijnen, delicatessen en geschenken, maar ook particulieren kunnen in Maarssen en in de webshop terecht. Ook als relatiegeschenk is een goede wijn volgens Gerdine zeer geschikt: “Het is een waardevol geschenk om te geven en te krijgen.”

Gerdine rondde in 2012 de Vinologenopleiding af en volgde daarna de opleiding tot Gastronoom-Sommelier bij de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse. “Ik vind het leuk om de smaken van eten en wijn te analyseren en tot een perfecte smaakcombinatie te komen. Alle wijnen in mijn assortiment zijn met zorg gekozen. Het zijn kwaliteitswijnen met een uitgebreide beschrijving en een bijbehorend wijn-spijs advies.”

De wijnen die Gerdine verkoopt, laten een grote variëteit zien in druivensoort, land van herkomst, smaak en prijs. “Het is een uitdaging om klanten persoonlijk te adviseren en samen te zoeken naar een passende wijn. Voor liefhebbers die meer willen ontdekken, geef ik ook overzichtswijnproeverijen.”

www.mivino.nl