Mooi en dankbaar werk

Daniëlle Mertens is een van de vier vervoerscoördinatoren op de vestiging Zwolle. “Wij plannen het groepsvervoer en sturen ongeveer 130 chauffeurs aan. Ruud van der Most is een van hen, hij werkt al 8 jaar voor Connexxion. Ruud rijdt elke ochtend een aantal kinderen naar hun bijzondere school en daarna rijdt hij mensen met een beperking naar hun instelling.”

Hoewel Daniëlle pas sinds september met Ruud samenwerkt, is ze er van overtuigd dat hij een pluim verdient. “Ruud is zeer behulpzaam voor zijn collega’s; we kunnen hem altijd bellen als we vragen hebben. Bij file of vertraging belt hij zelf zijn cliënten, zodat wij daar geen omkijken naar hebben.”
Laatst kreeg Connexxion een aanvraag van Humanitas om vijf weken lang het vervoer voor de kindervakantieweken te sponsoren. De kinderen van 6 tot 12 jaar, die om diverse redenen niet op vakantie kunnen, worden thuis opgehaald en naar Duivendrecht gebracht. Daar stappen ze over in een touringcar die hen naar hun vakantieadres in Nederland rijdt.
“We hebben rondgevraagd,” vertelt Daniëlle, “welke chauffeurs op vrijwillige basis op hun vrije zaterdag de hele dag op pad willen om kinderen op te halen en weg te brengen. Connexxion zou dan de bussen sponsoren. Er kwamen veel aanmeldingen binnen, ook van Ruud. Hij wilde alle vijf de zaterdagen wel rijden! Ruud wil graag bijdragen aan de kindervakantieweken omdat het zulk mooi en dankbaar werk is. Het leek hem fijn om iets te kunnen betekenen voor die kinderen. Fantastisch toch?!”