Polsstokschans klaar

Fierl-wat?! Fierljeppen oftewel polsstokverspringen. Hiervoor hoef je echt niet naar Friesland; het kan tegenwoordig gewoon in de gemeente Stichtse Vecht.

Maandag 14 april werd in Vreeland een heuse fierljep-arena geopend; de Polsstokschans Ponderosa Arena. Achter boerderij Ponderosa van Johan Beukeboom werd een grote waterbak en een mooi zandbed aangelegd. Fierljeppen gaat als volgt: na een korte sprint van ongeveer 30 meter volgt de insprong waarbij je naar de top van de polsstok mag klimmen. Zwevend door de lucht steek je het water over om vervolgens met een uitsprong neer te komen in een zandbed. Tenminste, als het je lukt natuurlijk. Ben jij ook klaar om over te stappen van slootjespringen naar fierljeppen? Op maandagavond (half april tot half september) zijn kinderen van 6 t/m 14 jaar van 19.00 tot 20.00 uur welkom bij polsstokspringvereniging Stichtse Vecht aan de Kleizuwe 131. Douwe Boersma is zelf al jaren aan het fierljeppen: ‘Ik zal de kinderen bij deze leuke zomersport begeleiden. We hebben een verstelbare schans, zodat ook de kleintjes over het water heen kunnen komen. Fierljeppen doe je lekker op je blote voeten. Trek gewoon een korte broek en een shirt aan en neem voor de zekerheid een handdoek mee!’

Wil je meer informatie of wil je een keertje komen kijken of meedoen? Neem dan contact op met: Douwe Boersma 06-52618617 of douweboersma@pbholland.com.