RSG Broklede viert 50-jarig bestaan met grote reunie

Dit schooljaar bestaat RSG Broklede 50 jaar! De school groeide sinds 1964-1965 uit tot een streekschool met 1350 leerlingen en 135 medewerkers. Op zaterdag 11 april 2015 is er een grote reünie voor oud-leerlingen, oud-medewerkers en huidige medewerkers. Dick van Steenis, conrector onderbouw: “Ik kijk er enorm naar uit om samen herinneringen op te halen.”

Breukelen – RSG Broklede verwacht zo’n 500 oud-leerlingen en oud-medewerkers op de reünie. De school is opgedeeld in meetingpoints op eindjaar zodat oud-klasgenoten elkaar snel kunnen vinden om bij te kletsen. Een professionele fotograaf maakt foto's bij binnenkomst en klassenfoto’s van de verschillende jaargangen.
Dick van Steenis (58): “Het is geweldig om een deel van de kinderen terug te zien die je in de loop der jaren hebt opgeleid en de wereld in hebt gestuurd. Ik ben benieuwd wat er van hen geworden is! Ook verheug ik me op het weerzien met oud-collega’s als Pieter Schilperoord, Wim Ridder, Riet Kolkhuis Tanke en Johannes de Vries.” Van Steenis werkt al 33 jaar op Broklede. Hij begon als geschiedenisdocent, maar in de loop der jaren is hij steeds minder les gaan geven. “Vijf jaar geleden ben ik uiteindelijk conrector onderbouw geworden en dit jaar geef ik voor het eerst helemaal geen les meer. Ik mis het wel hoor!”
Broklede had tot ver in de jaren ‘90 ongeveer 700 leerlingen. “Een van de absolute hoogtepunten uit de geschiedenis van Broklede was de viering van het 40-jarig bestaan”, vertelt Van Steenis. “Met 850 leerlingen in 17 bussen gingen we naar Disneyland Parijs.” Door de voorbereidingen van de reünie komen ook minder leuke gebeurtenissen naar boven. Van Steenis: “We missen een aantal zeer markante collega’s en leerlingen die in de loop van de jaren helaas zijn overleden.” Sinds de ontwikkeling van de tweetalige afdeling op Broklede, zo’n tien jaar geleden, groeide de school enorm. Dit leidde tot grote verbouwingen en uitbreidingen. Ondanks die groei is de sfeer volgens Van Steenis nauwelijks veranderd. “Natuurlijk is het iets zakelijker geworden, dat moet wel met zo’n grote organisatie. Maar het contact tussen leerlingen en docenten is nog steeds heel laagdrempelig.”
Naast de reünie organiseert Broklede ook voor huidige leerlingen en hun ouders feestelijke activiteiten om het jubileum te vieren. Op 23, 24 en 25 maart wordt er een muziektheatervoorstelling uitgevoerd door leerlingen. Op 9 april vindt het jaarlijkse gala plaats, deze keer met een extra gouden randje! De dag daarna is er op school voor alle leerlingen een activiteitendag. Op sportieve en ludieke manieren gaan de leerlingen geld inzamelen voor ‘Knowledge for Children’.
Broklede kreeg in dit jubileumjaar een nieuwe rector - Jan Paul Beekman - en is klaar voor een toekomst met nog vele jaren goed onderwijs in de Vechtstreek.

De reünie vindt plaats op 11 april 2015. Waar? In en rond het schoolgebouw van Broklede aan de Schepersweg 6a, 3621 JK in Breukelen. Om 13.00 uur begint het programma  voor (oud)-medewerkers en om 15.00 uur voor oud-leerlingen. De reünie duurt tot 21 uur. Aanmelden kan op www.reuniebroklede.nl.