Ambitie geeft mij energie!

Michael de Ruiter (41) begon twaalf jaar geleden als tender-medewerker bij Taxi. Eens in twee tot drie jaar veranderde hij van functie en maakte hij een stap voorwaarts. Inmiddels is hij Vice President of Operational Management bij Transdev, de Franse moederorganisatie van Connexxion.

“Ambitieus ben ik altijd al geweest. Op sportgebied wilde ik de beste zijn; ik deed op het hoogste niveau aan atletiek en kon slecht tegen mijn verlies. Leiding geven, voorop lopen en richting bepalen: het zit van nature in mij. Zelfs tijdens een motorweekend met vrienden, rijd ik voorop. Ik heb logistiek en economie gestudeerd en droomde altijd al van een internationale carrière. Mijn ambitie is een hogere managementfunctie binnen een multinational, omdat je daar meer kansen hebt om jezelf breed te ontwikkelen. Als ik het druk heb en uitgedaagd word, ben ik in mijn element. Met ambitie kun je samen een bedrijf in zijn totaliteit verder helpen. Je hebt niks aan individueel succes dat niet bijdraagt aan het totaal. Doelen en ambities nastreven ten koste van anderen past mij al helemaal niet.
Niet iedereen is natuurlijk even ambitieus; mensen kijken op verschillende manieren tegen werk en privé aan. Belangrijker dan ambitie is dat iedereen zijn afspraken nakomt en zich verantwoordelijk voelt voor datgene wat hij doet.”