Betrokken avonturier

Als klein jongetje was Jack van Diesen (52) een avonturier en wilde hij de wereld ontdekken. Dertien jaar geleden werd hij buschauffeur in de regio Eindhoven-Helmond. Hij maakt veel mee op de bus, maar ook in zijn vrije tijd. Door zijn vrijwilligerswerk is hij onder andere betrokken bij de kinderen van Batouri, Kameroen.

“Ik ben altijd betrokken geweest, dat zit in mijn karakter. Ik voel me verantwoordelijk voor de bus en de reizigers. Als een oudere dame instapt, rijd ik pas weg wanneer zij zit. Aan het eind van mijn dienst loop ik door de bus om kranten en afval op te ruimen. Zonder die betrokkenheid wordt het een chaos.
Ik vind het jammer dat er niet meer betrokkenheid is van onze managers. Ze komen nauwelijks hun kantoortje uit. Als manager moet je je laten zien op de werkvloer!
Via mijn vrijwilligerswerk voor ‘Stichting Vriendenkring Deurne-Leszno’ kwam ik in contact met ‘Terug naar Batouri’, een ontwikkelingsorganisatie die projecten uitvoert in Kameroen. Momenteel zamel ik oude mobieltjes in voor dit goede doel. Met de opbrengst maken we bijvoorbeeld waterputten. Ook doneer ik mijn opbrengst van het RijWijzer-project en ik roep mijn collega’s op om hetzelfde te doen. Hier zuiniger rijden en daar kinderen helpen; dat is nog eens betrokkenheid bij de maatschappij!”