Broklede, uitdagend en gedreven

De overgang van lagere naar middelbare school is voor zowel leerlingen als ouders een grote stap. Er is een periode afgesloten en een nieuwe spannende fase gaat van start. Het is natuurlijk belangrijk voor kinderen om een school te kiezen die bij hen past. Graag stellen we RSG Broklede aan u voor.

RSG Broklede is een regionale scholengemeenschap voor havo, havo-vwo, vwo en tweetalig vwo. De leerlingen komen niet alleen uit Breukelen, maar ook uit omliggende dorpen. Broklede heeft ruim 1300 leerlingen, 55 lokalen en 125 medewerkers.

Klein en persoonlijk
Ondanks het leerlingaantal voelt Broklede als een redelijke kleine en persoonlijke school. Dat komt doordat de school eigenlijk in tweeën is gedeeld; de onderbouw (klas 1 t/m 3) en de bovenbouw (klas 4 t/m 6). Onder- en bovenbouw hebben eigen lokalen, een eigen fietsenstalling en eigen pauzes. Alle leerlingen hebben een eigen klassenmentor die de leerlingen erg goed kent.

Onderwijs
Broklede verzorgt openbaar onderwijs. Onze docenten helpen de leerlingen om te weten te komen wat ze echt leuk vinden en waar hun talenten liggen. Leerlingen worden zo gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen. In de brugklas krijgen leerlingen twaalf verschillende vakken, met voor elk vak een andere docent. Sommige vakken zoals beeldende vorming en muziek werken vaak samen.
In het eerste en tweede leerjaar worden lessen die uitvallen meestal door andere docenten of onderwijsassistenten opgevangen. Alle leerlingen gaan in de hogere klassen een of meerdere keren op excursie naar het buitenland.
Bij ‘Talenturen’ kunnen leerlingen uit de onderbouw kiezen voor inspirerende vakken als Spaans, Chinees, Drama, Science Plus, Journalistiek, Sport, Drama, Beeldend en Technisch Ontwerpen.
Na de brugklas gaan de leerlingen verder in het vak dat past bij hun talent en dat er voor zorgt dat ze in klas 3 het profiel kunnen kiezen dat ècht bij hen past.
Binnen het tweetalig vwo krijgen leerlingen meer dan de helft van de vakken in het Engels. Bovendien zijn er voor tvwo-leerlingen internationale activiteiten en – in latere leerjaren – uitwisselingsprojecten met buitenlandse scholen in Engeland, Denemarken en India. Het IB-certificaat (International Baccalaureate voor Engels) geeft toegang tot bijna alle universiteiten en hogescholen wereldwijd.

Naschoolse activiteiten
Naast onderwijs organiseert Broklede ook een heleboel andere belangrijke activiteiten. In de week voor de herfstvakantie gaan de brugklassers een paar dagen op kamp om hun nieuwe klasgenoten beter te leren kennen. Gedurende het schooljaar zijn er poëzieavonden, toneelvoorstellingen en een open podium. Ook is er op Broklede een actieve leerlingenraad, die onder andere jaarlijks een onder- en een bovenbouwfeest organiseert in de aula. Hoogtepunt is het jaarlijkse gala in Utrecht voor álle leerlingen van de school.

Open Huis
Broklede is een unieke, veelzijdige en gezellige school waar leerlingen gezien worden en waar ze in vijf of zes jaar opgroeien tot zelfstandige en mondige mensen die klaar zijn om de wereld in te trekken. Op Broklede dagen medewerkers zichzelf, maar ook de leerlingen op een actieve manier uit. Om te ontdekken of Broklede past bij uw kind, nodigen we u van harte uit om ons Open Huis te bezoeken op zaterdag 23 januari 2016 vanaf 10.00 uur. Leerlingen geven dan rondleidingen door de school, zodat u samen met uw kind de sfeer van Broklede proeft en kunt ervaren hoe open en prettig iedereen met elkaar omgaat. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan zowel schoolleiding, docenten als leerlingen.
Wilt u niet wachten tot het Open Huis, maar nu alvast de sfeer proeven? Kijk dan op onze website naar de filmpjes die op Broklede gemaakt zijn: www.broklede.nl/groep-8.

Aanmelden
Wilt u uw kind aanmelden voor Broklede? De aanmelding loopt via de POVO procedure Stichtse Vecht 2015-2016. Op onze website staat een link: www.broklede.nl/groep-8/aanmelding-en-voorlichting-groep-8

Quotes
De eerste week op Broklede is best spannend. Je maakt kennis met je mentor en met je klas. Er komen veel indrukken op je af: een grotere school, oudere kinderen en steeds van lokaal wisselen.  Maar daar wen je heel snel aan!
Teun

Het is heel gezellig op Broklede! In de pauze zitten we altijd bij elkaar met een grote groep meiden, ook uit andere klassen.
Roshana

Gym op Broklede is anders dan op de basisschool, maar wel superleuk. Je doet meer echte sporten, bijvoorbeeld honkbal, basketbal, voetbal en badminton. Het voelt als vrije tijd!
Lotte & Britt

Je krijgt veel verschillende vakken zoals techniek, wiskunde, biologie en geschiedenis. Niet alle lessen zijn even leuk, dat verschilt per persoon en per leraar.
Marcellino & Donna

Broklede is een leuke school met een leuke sfeer. De docenten zijn aardig en je mag ze bij de voornaam noemen.
Floris & Jessie

12 vakken in de brugklas:
1. Aardrijkskunde
2. Beeldende vorming
3. Biologie
4. Engels
5. Frans
6. Geschiedenis
7. Lichamelijke opvoeding
8. Muziek
9. Nederlands
10. Talent
11. Techniek
12. Wiskunde

Oriëntatiegids
Voor uitgebreidere informatie over bijvoorbeeld onze kijk op onderwijs, het onderwijsaanbod en leerlingbegeleiding verwijzen we u graag naar de oriëntatiegids op onze website: www.broklede.nl/groep-8/basisinformatie-groep-8