Dierenspeciaalzaak van formaat

Andy’s Dierensuper is de grootste dierenspeciaalzaak in de provincie Utrecht. “Onze winkel beslaat ruim 2000 m2 en we hebben veertien medewerkers die allemaal gek zijn op dieren”, vertelt eigenaar Carina de Graaf. “Vanaf januari starten we ook met een webshop met een nog ruimer assortiment. Klanten kunnen hun producten dan thuis laten afleveren of zonder extra kosten in onze winkel ophalen.”

Carina de Graaf en haar man hadden eerst een dierenspeciaalzaak in Maarssen Dorp, maar in 2011 verhuisden ze naar een groot pand in Maarssenbroek. “We hebben alles voor honden, katten, knaagdieren, konijnen en vogels. Ook verkopen we knaagdieren, vogels en vissen. Er is een grote aquariumafdeling, een ruitersportafdeling voor kinderen en beginnende rijders en een inpandige dependance van de dierenartspraktijk uit Harmelen. Er is elke dag een dierenartsassistent aanwezig en twee keer per week komt er ook een dierenarts.”

Andy’s Dierensuper heeft een spaarsysteem voor vaste klanten. “Zodra ze in ons klantsysteem staan kunnen ze op postcode sparen voor leuke aanbiedingen. Ook krijgen ze kortingsbonnen voor maandelijks wisselende producten in hun mailbox. Voor ons is het belangrijk dat iedereen hier met plezier komt: zowel ons personeel als onze klanten!”

Carina houdt zich steeds minder bezig met kassa en verkoop. “Ik ben druk met marketing en reclame en bedenk allerlei leuke acties. Mijn man doet de bestellingen en mijn moeder de administratie.”

Dierenliefhebbers kunnen niet alleen voor producten terecht in Andy’s Dierensuper. Carina: “Wij organiseren ook allerlei activiteiten voor onze klanten zoals een kattendag met fokkers en gedragsdeskundigen, een lezing over vuurwerk voor hondenbezitters of een puppy-party met allerlei informatie over jonge honden. Ook zijn er ent-avonden voor de jaarlijkse vaccinaties van honden en katten. Alles staat in het teken van het verantwoord houden van huisdieren. We willen onze klanten bewust maken van wat het kost qua geld en tijd om een huisdier aan te schaffen en goed te verzorgen.”

Om bij te dragen aan de maatschappij zet Carina zich enthousiast in voor verschillende goede doelen. Op dinsdag komen in Andy’s Dierensuper vier jong volwassenen met een verstandelijke beperking meehelpen. “Een van hen wast graag af, de anderen wegen zakken voer af en helpen met vegen en stofzuigen. Verder doneren wij veel aan de dierenvoedselbank, die ook een stuk van onze opslag mag gebruiken. In de winkel staat een doneerdoos voor de dierenvoedselbank voor klanten. We zijn gewoon enorme dierenvrienden want van dieren worden wij gelukkig!”

www.andysdierensuper.nl