Frisse wind bij nieuw regioteam

Een half jaar is Regioteam Noord-West inmiddels in de huidige samenstelling aan de slag. Het managementteam bestaat uit twee accountmanagers, een HR-manager, een senior rayonmanager, een regiocontroller en een regiomanager. Daarnaast zijn veel andere collega’s bij het regioteam betrokken, bijvoorbeeld de rayonmanagers, een marketeer, vervoerkundigen en werkplaatsmanagers. Dagelijks werkt het hele team samen om een rendabele concessie te draaien, met tevreden reizigers en opdrachtgevers.

Michiel Bijleveld, regiomanager
“Ons team is verantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit in onze concessies en het financiële resultaat van regio Noord-West. We zorgen ervoor dat onze chauffeurs zo goed mogelijk hun werk kunnen doen, dat de bussen zo efficiënt mogelijk rijden en dat opdrachtgevers en reizigers tevreden zijn. Ik ben eindverantwoordelijk. Dat betekent dat ik koers en strategie uitzet, maar ook dat ik er een ambitieus en succesvol team van tracht te maken. Uitgangspunten daarbij zijn betrokkenheid, openheid en geen ja-maar mentaliteit. Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor het resultaat en krijgt veel bevoegdheid. Het leuke van mijn werk is de mix tussen commercie en operatie en tussen oudgedienden en nieuwe collega’s. Een mix waar ik mijn bed voor uit kom!”

Moniek Verel, marketeer
“Als marketeer ben ik verantwoordelijk voor de reizigersopbrengsten. Een van mijn taken is het bepalen van de tarieven van de vervoerbewijzen en reisproducten. Daarvoor zit ik met de opdrachtgever provincie Noord-Holland en ons consumentenplatform aan tafel. En ik ontwikkel samen met collega's nieuwe producten en abonnementen die aansluiten bij de reisbehoeften van verschillende doelgroepen. Samen met de afdeling Communicatie bedenk ik campagnes om reizigers te enthousiasmeren onze bussen te proberen of vaker te gebruiken. Door monitoring van reisgedrag, opbrengsten en resultaten laten we ons vervoer steeds beter aansluiten op de wensen van onze (potentiële) klanten. Met meer reizigers en uiteindelijk groeiende opbrengsten tot gevolg.”

Saskia Louwers, accountmanager
“Ik ben accountmanager voor de drie concessies in Noord-Holland: Gooi en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord. Dat betekent dat ik het eerste aanspreekpunt ben voor de opdrachtgever, in dit geval de provincie Noord-Holland. Ik zorg ervoor dat er een goede relatie is met de opdrachtgever, met natuurlijk het bedrijfsbelang in mijn achterhoofd. Het leuke is dat ik niet alleen aan tafel zit met de opdrachtgever, maar ook met bijvoorbeeld de marketeer, de vervoerkundigen en gemeenten; als een spin in het web. Teamwork is een absolute voorwaarde om het doel van ons regioteam te realiseren. We moeten het samen doen.”

Dirk Boomstra, senior rayonmanager
“De functie van senior rayonmanager is veelzijdig. Ik ben verantwoordelijk voor het rayon Hilversum, maar daarnaast ben ik de operationele rechterhand van Michiel Bijleveld voor de hele regio en het aanspreekpunt voor mijn collega-rayonmanagers. Ik bemoei me met dienstregelingen en roosters, maar net zo makkelijk met een aanbesteding. Ik vind het mooi dat al die taken allemaal in één functie bij elkaar komen. De sfeer in het team is open en eerlijk. Het is belangrijk om met elkaar te sparren en elkaar een spiegel voor te houden. In je eentje kom je niet verder, je hebt al je collega’s nodig!”

Julian Laan, regiocontroller
“Ik ondersteun de regiomanager, accountmanagers, rayonmanagers en werkplaatsmanagers bij alle zaken die met financiën en stuurinformatie te maken hebben. Op basis van cijferrapportages kijk ik waar we moeten bijsturen. Ik interpreteer en analyseer bijvoorbeeld de cijfers over hoe efficiënt een dienstregeling gereden wordt of hoe hoog het ziekteverzuim is. Als er afwijkingen zijn, kijk ik met de rayonmanager of de HR-manager welke actie we moeten ondernemen om het resultaat te verbeteren. We controleren natuurlijk ook of die actie wat oplevert. Vanuit control probeer ik dat proces te sturen. De betrokkenheid en energie van ons team werken als een multiplier: samen zijn we meer dan de som der delen.”