Het is echt bijzonder om voor KWF te fietsen

Wim van Eeden (75): “Ik zit het hele jaar door op mijn racefiets: twee of drie dagen per week, minstens 120 kilometer per dag. Regen of wind, daar geef ik niet om. 

Ik stop alleen met fietsen als er sneeuw ligt. Vanuit mijn woonplaats Katwijk fiets ik bijvoorbeeld naar Rotterdam, Delft en Scheveningen. Onderweg stap ik bij bedrijven, restaurants en cafés binnen. Ik vertel de mensen over Ride for the Roses, waar ik elk jaar aan mee doe en laat ze vervolgens de website zien waar op staat wat ik bij elkaar heb gefietst. Ruim 9300 euro heb ik sinds 2011 opgehaald voor de strijd tegen kanker. Uiteindelijk vraag ik netjes of ze me willen sponsoren. Het is misschien brutaal om overal zomaar naar binnen te lopen, maar dat maakt me niets uit. Ik fiets voor KWF en dat is heel belangrijk. Mijn vrouw heeft kanker overleefd, maar veel anderen niet. Ik hoop dat er snel een medicijn wordt gevonden tegen deze vreselijke ziekte.
Fietsen is mijn grote hobby; ik fiets al sinds 1959! Toen mijn vrouw 24 jaar geleden eierstokkanker kreeg, besloot ik mijn hobby in te zetten voor het goede doel. Het is wel bijzonder hoor om met meer dan 10.000 mensen voor KWF te fietsen. De sfeer is onbeschrijfelijk, er staan zoveel mensen langs de route! Dit jaar fietste ik met een fietshelm versierd met rode rozen en gipskruid. Ik had veel bekijks.
Bij de finish krijgt iedere deelnemer een roos, die geef ik altijd aan mijn vrouw. Het jaarspeldje hou ik zelf, dat is belangrijk voor me. Ik heb ze allemaal nog.
Mijn grootste droom? Dat ik ooit genoeg sponsoren vind om mee te doen aan  Alpe ‘d’Huzes.”