Ik ben absoluut vervangbaar

Na bijna 30 jaar is het tijd om het stokje door te geven; directeur-eigenaar Erik Heijink gaat met pensioen. “In februari 2018 word ik 65. Ik doe er nu nog een beetje luchtig over, maar ik weet dat ik het straks best moeilijk zal vinden…”

Zijn opa Evert richtte samen met een oom in 1953 Rensa op, een groothandel in olie- en kolenkachels. “In 1959 werd mijn vader Frits met dwang gevraagd in het bedrijf te komen”, vertelt Erik. “Mijn opa was ziek en overleed kort daarna. Hij was pas 59.” Ongeveer dertig jaar later, in 1988, herhaalt de geschiedenis zich. “Kort nadat mijn vader mij vroeg in de zaak te komen, overleed hij op zestigjarige leeftijd. Ik ben niet fatalistisch, maar stond er wel bij stil toen ik 59 en 60 werd. Onbewust heeft de geschiedenis denk ik invloed gehad op mijn beslissing om nu afscheid te nemen. Ik ben fit en gezond. Ik wil niet wachten tot ik het familiebedrijf niet goed meer kan overdragen.”

Overnemen of overgenomen worden
Het begin van zijn carrière was heftig. “Mijn vader was net overleden, mijn vrouw en kinderen woonden nog in Spanje. De eerste zes maanden was ik bezig met overleven. Ik hoopte dat ik het bedrijf leidde zoals mijn vader en dat er geen gekke dingen zouden gebeuren. Zakelijk gezien kwamen we die periode fantastisch door. Mijn vader had een gezond bedrijf achtergelaten. Ik wist echter dat een regionale groothandel op termijn geen toekomst had. We zouden overgenomen worden of we moesten zelf gaan overnemen. Het werd dat laatste.”
Rensa ontwikkelde zich door vele overnames in hoog tempo tot een landelijke groothandel. Volgens Erik zijn overnames geen doel op zich. “We moeten de continuïteit waarborgen en doen wat daarvoor nodig is. Als Rensa de komende tien jaar verder kan zonder overnames, is dat ook prima.”

Fitness in de kelder
Erik ging nooit met tegenzin naar zijn werk. “Dat komt natuurlijk ook doordat Rensa zo succesvol is. Er zijn wel moeilijke momenten geweest hoor. Zo ben ik een keer teruggekomen van vakantie omdat een collega het niet meer zag zitten. We waren bezig met het nieuwe distributiecentrum en alles liep verkeerd. Ik heb mijn vrouw en kinderen in de caravan achtergelaten en ben teruggevlogen naar Nederland. Het is natuurlijk niet fijn om je vakantie te onderbreken, maar ik deed het niet met tegenzin. Het moest gewoon gebeuren.” Niet lang daarna onderging Erik in 1996 een hernia-operatie. Het was toch allemaal iets te druk geweest. “Vanaf dat moment werd het nog belangrijker voor mij om te bewegen”, vertelt Erik. “Twee keer per week train ik op de fitnessapparaten in onze kelder. Ook golf ik graag. Ik moest natuurlijk op mijn eigen moment kunnen sporten, want ik was vaak op reis.”

Thuisbasis voorwaarde voor geluk
“Een stabiele thuisbasis is een voorwaarde voor geluk”, vindt Erik. “Zakelijk succes speelt ook mee, maar is niet zaligmakend. Ik was in de gelukkige omstandigheid dat mijn vrouw Margot haar eigen carrière-ambities heeft weggecijferd. Zij zorgde voor het gezin en onderhield onze sociale contacten. Zo maakte ze voor mij de weg vrij om al mijn tijd aan Rensa te besteden.”
Erik is een tevreden man. “Ik ben heel gelukkig met mijn vrouw en kinderen! Alleen heb ik misschien te weinig van de kinderen meegemaakt toen ze klein waren… Een paar maanden geleden werd ons eerste kleinkind geboren. Margot en ik kijken er enorm naar uit om straks samen veel tijd aan hem te kunnen besteden.”
Voor zijn vrouw wordt het wennen dat Erik vaker thuis zal zijn. “Ze moet in ieder geval vaker voor twee personen koken”, lacht Erik. “We kijken er allebei naar uit dat we meer tijd hebben binnenkort. In ieder geval gaan we op reis naar Australië met Margots tweelingzus en haar man.”
Voor hobby’s heeft Erik nooit tijd gehad, maar hij is ervan overtuigd dat er allerlei dingen op zijn pad komen. “Misschien ga ik wel iets doen waar ik nog nooit aan gedacht heb, zoals vrijwilligerswerk.”

Tijd om te gaan
Erik laat het familiebedrijf met een gerust hart achter. “Rensa heeft betrokken en professionele medewerkers. We blijven tot de beste groothandels behoren, daarvan ben ik overtuigd. Voor onze klanten en medewerkers verandert er eigenlijk niks, alleen zullen ze mij moeten missen”, lacht Erik.“Een van de problemen van zo lang directeur zijn, is dat je jezelf moeilijk kunt vernieuwen. Je hebt het altijd op een bepaalde manier gedaan. De ontwikkelingen gaan echter steeds sneller. Als ik zou blijven, lopen we het risico dat dingen niet voldoende snel veranderen.”
Rensa gaat vol vertrouwen de toekomst in. Per 1 juli 2017 is Henk-Jan Wegman aangesteld in de groepsdirectie van de Rensa Group. “Ik ben nu langzaam aan het afbouwen”, zegt Erik. “Mijn broer Dennis (54) wordt commercieel directeur van technisch handelsbureau Rensa. Ook mijn drie kinderen en aanstaande schoonzoon werken binnen het bedrijf. Misschien dat een van mijn kinderen later in de directie terechtkomt, dan blijft het een echt familiebedrijf. Maar belangrijker is dat ze iets doen dat bij hen past.”

Oprecht en enthousiast
Erik weet dat het confronterend zal zijn dat hij straks geen onderdeel van het bedrijf meer is. “Dat wordt het moeilijkste, dat het bedrijf verder gaat zonder mij. Ik hoop dat klanten en medewerkers zich mij herinneren als een enthousiaste kerel, die altijd oprecht zaken heeft gedaan. Hoewel het soms best moeilijk zal zijn, weet ik dat ik ook in de komende periode veel plezier ga hebben. Het leven is nog lang niet over!”