Ik hou gewoon van lederwaren

Elk hoekje van haar winkel is benut. Overal staan en hangen koffers, tassen, rugzakken en portemonnees. “Tassen en portemonnees horen gewoon bij mij”, zegt Marjolijn Verweij. “Ik hou van die producten. Ik heb thuis denk ik wel twintig verschillende tassen met bijbehorende portemonnee. Ook in de winkel vind ik het extra leuk als een klant een compleet setje koopt.”

Ruim drie jaar geleden begon Marjolijn de lederspeciaalzaak in winkelcentrum Bisonspoor in Maarssenbroek. Ze runt Marpa Lederwaren samen met haar collega Jannie, die twee dagen per week in de winkel staat. “Voorheen werkte ik als verkoopmedewerkster in een lederwarenzaak in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Het is wel even wat anders om nu zelf een winkel te hebben. Ik doe nu natuurlijk ook de inkoop en bezoek leveranciers en beurzen. Mijn man was eigenaar van de winkel Handyman, maar heeft deze dit jaar verkocht. Hij runt nu ook een lederwarenspeciaalzaak, dus we kunnen de inkoop gezellig samen doen.”

Marjolijn verkoopt voornamelijk klein lederwaren zoals portemonnees, portefeuilles en sleuteletuis. “Ook koffers en laptoptassen lopen momenteel erg goed. In de stad was het altijd wel drukker in de winkel, maar ik vind het in Bisonspoor toch fijner. Het publiek is gemoedelijker: mensen bedanken je als je ze goed geholpen hebt en ze komen vervolgens ook terug naar de winkel. Je hebt hier veel meer persoonlijk contact met de mensen en veel meer vaste klanten. Dat komt natuurlijk ook doordat ik zelf al jaren in Maarssenbroek woon.”

Marjolijn had als student al een bijbaantje in een lederwarenzaak. “En uiteindelijk ben ik dus fulltime in de lederwaren terechtgekomen.” Na zoveel jaren werkervaring heeft ze goed inzicht in wat wel en wat niet verkoopt. “Het hele hoge segment heb ik niet; mensen kopen toch makkelijker een product van onder de honderd euro. Telefoonhoesje heb ik ook niet in het assortiment. De modellen veranderen om de haverklap en het product is erg mode- en hypegevoelig. Wat wel goed blijft lopen zijn de merken Samsonite, Secrid, Kipling en Eastpack. Sinds kort verkoop ik ook het Franse merk Jump, een leuke nieuwe dameslijn met laptoptassen, rugzakjes, toilettassen en beautycases. Voor de dames heb ik ook een uitgebreide collectie bijouteriedozen en voor de heren heb ik prachtige horlogeboxen en watchwinders, die de natuurlijke beweging van de pols nabootsen. Een handige accessoire voor alle automatische horloges!”

www.marpalederwaren.nl