Kracht Doen

KWF werkt samen met…Hallmark Cards
Naam
: Jan Willem Koch
Functie: Managing Director Hallmark Cards

1. Hoe ziet de samenwerking eruit? “Van oktober tot en met december kunnen klanten bij aankoop van Hallmark kerstkaarten een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Hallmark doneert een deel van de verkoopopbrengsten van haar kerstkaarten aan KWF Kankerbestrijding. Hiermee wordt meteen ook een bijdrage aan een grotere bewustwording gerealiseerd door middel van Point of Sale materialen op de winkelvloer en het logo van KWF Kankerbestrijding op alle Hallmark Kerstkaarten en Hallmark Kerstdozen.”

2. Waarom juist voor KWF in actie? “Kanker is een ziekte met ingrijpende gevolgen op lichamelijk, psychologisch, sociaal, praktisch en levensbeschouwelijk gebied. Bijna alle mensen met kanker en hun naasten hebben tijdens de behandeling, maar ook daarna, behoefte aan psychosociale zorg. Positieve aandacht, bijvoorbeeld een (kerst)kaart is voor iedereen goed en dit geldt zeker voor mensen die strijden tegen een ernstige ziekte. Dit vormt de brug tussen onze organisaties.”

TO DO DECEMBER, JANUARI en FEBRUARI
Evenementen, activiteiten en reizen

12 en 13 december 2014
Kerstfair tegen kanker, Rijssen

Vanwege het geweldige succes van vorig jaar, is er ook dit jaar weer een gezellige kerstfair bij camping de Biesterij in Rijssen. De kerstfair zal geheel in het teken staan van KWF. Bij de marktkraampjes met kerstspullen en lekkernijen wordt geld ingezameld of worden producten verkocht waarvan een deel van de opbrengst voor KWF is. Op zaterdag 13 december wordt om 14 uur in de kantine van de camping een veiling voor KWF afgesloten.
www.biesterijtegenkanker.nu

4 februari 2015
Wereldkankerdag

Wereldkankerdag is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag, waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker. Deze dag is bedoeld om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen van kanker aan te moedigen. Op en rondom Wereldkankerdag worden door vrijwel alle bij IPSO aangesloten inloophuizen en psycho-oncologische centra open dagen en bijzondere activiteiten georganiseerd.
www.wereldkankerdag.nl en www.ipso.nl

12 t/m 15 februari 2015
Zangvierdaagse Orvelte

Stichting Kanker in Beeld organiseert creatieve activiteiten die tot doel hebben meer aandacht te genereren voor creatieve expressie bij kanker. Hierdoor kunnen emoties uitgedrukt en verwerkt worden. ‘Zingen met hart en ziel’ is een zangweekend onder begeleiding van een deskundige koordirigent. Na vier dagen samen zingen en genieten geven de deelnemers aan het eind van de workshop een klein concert op een mooie locatie in Orvelte.
Kosten: € 375,- op basis van volpension.
www.kankerinbeeld.nl