Kracht Doen

Evenementen, activiteiten en reizen 

2 maart 2015
Dansvoorstelling over kanker

 ‘Door mijn lijf getekend’ is een moderne dansvoorstelling over kanker. Het stuk wordt op 2 maart gedanst in Theater Harderwijk door dertien semiprofessionele dansers. De voorstelling gaat over een meisje van 17 dat kanker krijgt en eraan overlijdt. In het stuk zijn angst, onmacht en verdriet van deze tiener en haar familie en vrienden zichtbaar. Choreografe Annemieke Bais-Langhenkel maakte dit stuk om haar eigen emoties te verwerken; haar vader kreeg kanker. Kaarten zijn verkrijgbaar via info@dansentheaterstudio.nl.
www.solidgroundhulpverlening.nl

11 en 12 april 2015
SamenLoop voor Hoop Berghem
Sinds 2006 organiseren veel vrijwilligers op verschillende plaatsen in Nederland een SamenLoop voor Hoop, een regionale 24-uurswandelestafette. Teams van tien tot vijftien deelnemers wandelen een uitgezet parcours en zamelen op een originele manier geld in voor wetenschappelijk kankeronderzoek van KWF Kankerbestrijding. De wandeling duurt 24 uur waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Die 24 uur staan symbool voor de strijd tegen kanker, die immers ook 24 uur per dag doorgaat.
www.samenloopvoorhoop.nl/berghem

2 t/m 5 mei 2015
Fiets4Daagse Hoorn
De Fiets4Daagse Hoorn toert dwars door het Westfriese landschap met bloeiende tulpenvelden, uitgestrekte polders, oude havenstadjes en unieke stolpboerderijen. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 25, 45 en 75 km. Start en finish zijn bij IJsbaan De Westfries in Hoorn. Gelijktijdig met de inschrijving voor de Fiets4Daagse Hoorn kun je een vrijwillige bijdrage doen aan KWF Kankerbestrijding. Vorig jaar mocht KWF Kankerbestrijding dankzij alle bijdragen een cheque van € 2.746,- in ontvangst nemen.
www.fiets4daagsehoorn.nl