Kracht Ervaren

Kwetsbaar en krachtig verhaal:
Net als ze denkt dat ze in de veilige zone is - niet meer opgeroepen voor een mammografie, want 'boven de 75 ga je dood aan andere kwalen' - ontdekt Rita Verschuur een knobbeltje in haar borst. Autobiografisch relaas vol relativerende humor over de zoektocht naar genezing.
Met wortel en tak, Rita Verschuur, Uitgeverij Lemniscaat, ISBN 9789047702825, € 17,95

Ontrafeling van grootste mysterie in geneeskunde
Wanneer de vrouw van wetenschapsjournalist George Johnson baarmoederhalskanker blijkt te hebben, besluit hij zich te verdiepen in deze ziekte. Johnson wisselt zijn persoonlijke verhaal af met een ontdekkingsreis naar de geschiedenis en ontwikkelingen in onderzoek naar kanker. Hij ontdekt nieuwe ideeën over wat kanker echt is en wat de oorsprong ervan is.Het verhaal van kanker, George Johnson, Uitgeverij Spectrum, ISBN 9789000338535, € 22,50

Jongerenroman over hoop, moed en liefde
Zac heeft leukemie. De laatste persoon die hij verwacht in de kamer naast hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. Hij zou nooit bevriend met haar raken, maar in het ziekenhuis gelden andere regels. Er ontstaat een bijzondere vriendschap, die begint te lijken op liefde.
Zac & Mia, A.J. Betts, Blossom Books, ISBN
9789020679724, € 14,95

Dagboek van een rouwproces
Tijdens het laatste levensjaar van zijn geliefde en in de periode daarna probeert de auteur in het reine te komen met onze eindigheid. Hij zoekt naar een manier van leven die zijn geliefde laat voortleven. ‘Blijven bewegen' wordt het motto van de filosoof en duursporter, die de confrontatie zoekt op de Mont Ventoux.
Leven na de dood, Marc van den Bossche, Uitgeverij Lemniscaat,
 ISBN 9789047702306, € 14,95

Ontroerende blogs verzameld in boek
Aaltje hoort in juni 2010 dat de eierstokkanker, waar ze voor wordt behandeld, niet te genezen is. Om haar dierbaren te informeren, start ze een blog waarmee ze iedereen op een mooie manier deelgenoot maakt van haar proces. Ze doet verslag van haar leven en haar ziekte en alles wat daarbij komt kijken.
Alles gaat altijd weer voorbij, Aaltje van Eunen, Uitgeverij Astoria, ISBN
9789491618109, € 19,50

Confrontatie met de grenzen van fictie
Bijzondere speelfilm over de veerkracht van de mens, liefde en het onvermijdelijke. Muis (Leonoor Pauw) hoort dat ze ongeneeslijk ziek is. De film verbeeldt de pogingen van vier zussen om met dit verdriet om te gaan en grip te krijgen op de vergankelijkheid. Snoeihard, boos, angstig, met gevoel voor humor en met liefde.
Brozer, Mijke de Jong, www.brozer.nl, nu in de bioscoop

Quote uit het boek Met wortel en tak:
“’Kijk, daar streven wij naar,” zegt de dokter. “Een mooi decolleté aan het kerstdiner.”

Lezerspodium
Lezers van Kracht over hun zelfgeschreven boek of lied. Deze keer Michel Grollé (53, fotograaf) over zijn integere foto’s van 66 vrouwen en één man met borstkanker. In september 2014 verscheen zijn boek Ik, het fotoboek dat niet over borstkanker gaat.

‘Ik wilde integere portretten met diepgang maken. Niet de borstkanker staat voorop, maar de mens; het gaat niet om de littekens, amputaties of reconstructies, maar om beauty, kracht en charisma. Het oudste model is 90, het jongste model 23. De foto’s ogen kwetsbaar maar stralen ook levenskracht uit. Ik wil met mijn boek degenen die de diagnose borstkanker krijgen een hart onder de riem steken. Ik wil ze laten zien dat er een toekomst is.’
Van elk verkocht boek komt € 5,- ten goede aan borstkankeronderzoek.
Meer info of bestellen: www.ik-hetfotoboek.nl

Apps & websites

App
Appotheek

De onafhankelijke informatie in de Appotheek is een handige aanvulling op de bijsluiter. De app bevat alle medicijnen overzichtelijk op alfabet met actuele informatie over klachten, aandoeningen en ziekten, geschreven door apothekers. Binnenkort kunt u via de app ook een apotheek bij u in de buurt zoeken.

Website
cancercollection.com

Op deze website staan producten en diensten voor de moderne kankerpatiënt en zijn naasten. De collectie is inspirerend, vitaal, respectvol, en met de nodige humor samengesteld. Boeken, films, kleding, kaarten, cosmetica; alle producten zijn een steuntje in de rug bij de verzorging van lichaam en geest.