Organisatie kerstmarkt Vreeland draagt stokje over

Voor de zesde en laatste keer organiseren Sandra Boogert en Karin van Dis dit jaar de kerstmarkt in het pittoreske Vreeland. “Het is tijd voor nieuwe mensen met nieuwe ideeën”, vindt Sandra Boogert. “Volgend jaar gaan we eindelijk zelf eens genieten van de kerstmarkt.”

Ook Karin van Dis wil de organisatie na zes jaar graag overdragen. “We weten dat de kerstmarkt bij onze opvolgers in goede handen is. Ik ben echt blij dat wat wij hebben opgebouwd een vervolg krijgt.”

Het organiseren van de kerstmarkt kostte zeker in het begin veel tijd. Standhouders zoeken, vergunningen regelen, flyers maken en elk jaar iets ludieks verzinnen. Sandra en Karin vulden elkaar perfect aan. Sandra lachend: “Ik ben leuk en zij is zakelijk.” “Sandra bedacht vaak onmogelijke dingen”, herinnert Karin zich. “En dan zei ik: nee, geen geld! Ik ben een stuk creatiever geworden door Sandra en zij een beetje zakelijker.”

De Vreelandse Kerstmarkt is één keer totaal verregend in 2012. “Dat was echt een ramp”, vertelt Sandra. “Het leukst vond ik het eerste jaar: uit het niets iets opbouwen waar het hele dorp enthousiast over is. En dat terwijl ik zelf niet eens van kerst hou!” Karin vond vooral de recordpoging ‘grootste kinderkerstkoor’ geweldig. “Honderden kinderen uit gemeente Stichtse Vecht die samen met Marco Bakker kerstliederen zongen!” Elk jaar weer was er iets verrassends: een kunstijsbaantje in het Dorpshuis, steltenlopers en een vuurspuwer of de burgemeester op een kameel!

“Het is wel een beetje ons kindje waar we afscheid van gaan nemen”, zegt Karin tot slot. “We hopen op frisse, nieuwe invalshoeken van onze opvolgers en wensen hen veel succes! Zij blijven overigens bereikbaar via info@kerstmarktvreeland.nl en www.kerstmarktvreeland.nl.”

Langs de oevers van de Vecht en in de oude dorpskern worden vrijdag 12 december de straten weer omgetoverd tot een sfeervol kerstdorp. Van 14.30 tot 19 uur kunnen bezoekers bij veertig kraampjes inkopen doen: van kerstbomen en kerstkransen tot sieraden en woonaccessoires. Ook is er weer een levende kerststal, een fakkeloptocht en vuurwerk. Parkeren kan op het Sperwerveld, afslag Vreeland Oost, aan de rand van het dorp.