Rientjes Mavo en RSG Broklede

Op onze scholen in de Vechtstreek helpen de leraren je om te weten te komen waar jouw talenten liggen. Waar ben jij goed in en wat vind jij echt leuk? Het is belangrijk om dit te ontdekken, zodat je later iets gaat doen dat bij je past!

Samenwerking

Onder Stichting VO De Vechtstreek vallen twee scholen:
Rientjes Mavo voor vmbo-tl in Maarssen
RSG Broklede voor havo, vwo en tweetalig vwo in Breukelen

De scholen werken zoveel mogelijk samen. Zo heeft de Rientjes Mavo naast gewone brugklassen ook een Mavo+ klas. Als het goed gaat, kun je na het eerste jaar zo doorstromen naar 2 Havo op Broklede.

Rientjes Mavo
De Rientjes Mavo is een kleine, veilige school waarin je gezien wordt. De lessen duren 70 minuten, dat is langer dan op de meeste scholen. Hierdoor heb je minder leswisselingen en ook niet zoveel huiswerk; je kunt tijdens de les al veel doen. De leraren helpen je om op je eigen manier, tempo en niveau te werken, in samenwerking met de andere leerlingen uit je klas. De Rientjes Mavo wil jou goed voorbereiden op de snel veranderende maatschappij. Er zullen in de toekomst nieuwe beroepen komen. Daarvoor moet je kunnen samenwerken, je moet ondernemend, nieuwsgierig en creatief zijn. Ook moet je natuurlijk helemaal thuis zijn in de digitale wereld. Op de Rientjes Mavo leer je het allemaal!

RSG Broklede
Uit de wijde omtrek komen leerlingen naar Broklede voor goed onderwijs op hoog niveau. Je ontdekt er jouw talenten en haalt het beste uit jezelf. In de onderbouw kun je kiezen voor inspirerende vakken als Spaans, Chinees, Drama of Science. Op de afdeling tweetalig vwo krijg je meer dan de helft van de vakken in het Engels. Er zijn uitwisselingsprojecten met buitenlandse scholen uit Engeland, Denemarken en India. Met het IB-certificaat (International Baccalaureate voor Engels) kun je naar bijna alle universiteiten en hogescholen over de hele wereld. Op Broklede hebben de onder- en bovenbouw eigen lokalen, een eigen fietsenstalling en eigen pauzes. Je komt de leerlingen uit de bovenbouw dus minder tegen dan je eigen leeftijdgenoten. Hierdoor voelt Broklede als een kleine school, net als de Rientjes Mavo.

Natuurlijk moeten leerlingen een diploma halen, maar er is meer. School is gewoon hartstikke leuk en gezellig en dat laten we graag zien aan onze leerlingen. Kom het ervaren tijdens ons Open Huis in Breukelen of Maarssen!