RSG Broklede start 2015 met een bevlogen nieuwe rector

Per 1 januari 2015 heeft RSG Broklede een nieuwe rector. Jan Paul Beekman (56) heeft ruime leidinggevende ervaring in het onderwijs. “Als klein jongetje wilde ik buschauffeur worden, maar vanaf mijn twaalfde wist ik al dat ik het onderwijs in zou gaan.”

Breukelen – Zijn eerste werkweek op Broklede zit er op en hij heeft alle collega’s en leerlingen inmiddels gezien. “Na twee dagen had ik al het gevoel dat ik er gewoon bij hoor, dat is toch mooi? De schoolleiding stelde voor een filmpje te maken dat tijdens de eerste les na de kerstvakantie aan iedereen vertoond is. Daarna ben ik mezelf in alle klassen voor gaan stellen. Het is belangrijk om als rector zichtbaar en benaderbaar te zijn voor de leerlingen. Ze mogen zo bij mij binnenlopen en sommigen hebben dat ook al gedaan. Ik wil weten wat er speelt bij de leerlingen; dat heb ik nodig om mijn werk als rector goed te kunnen doen.”

De passie voor onderwijs zat er bij Jan Paul Beekman al vroeg in. “Als kind haalde ik mijn broertje vroeg in de ochtend uit bed om schooltje te spelen, met als gevolg dat hij op zijn vierde al kon lezen.” Toen Jan Paul zelf op de middelbare school zat, vond hij de diverse manieren van lesgeven boeiender dan de inhoud. “Ik zat meer op te letten hóe een leraar iets uitlegde dan op wat hij precies zei. Ik haalde dan ook niet zulke hoge cijfers. Later studeerde ik biologie, vooral omdat dat vak zoveel verschillende werkvormen kent.”

De financiële perikelen waar Broklede vorig jaar mee te maken kreeg, schrikken Jan Paul Beekman absoluut niet af. “Er zijn al veel stappen gezet en er is een sluitende begroting voor 2015. Plaatsvervangend rector Frank van de Kamp heeft het uitstekend gedaan met het team!”

Natuurlijk moeten leerlingen een diploma halen, maar er is meer dat de nieuwe rector kinderen wil meegeven. “Ik vind creativiteit en een onderzoekende houding heel belangrijk. Broklede biedt veel mogelijkheden om talenten te ontdekken en het beste uit jezelf te halen. Kinderen die van Broklede komen kunnen de wereld aan! Ik vind het belangrijk dat Broklede een school is ván en vóór leerlingen. Ze moeten zich betrokken voelen en hier graag komen. School is gewoon hartstikke leuk en dat laten we met het hele team zien aan onze leerlingen. We gaan het samen doen!”

RSG Broklede is een regionale scholengemeenschap in Breukelen voor havo, vwo en tweetalig vwo. Op zaterdag 24 januari 2015 is er van 10 tot 14 uur Open Dag. Je kunt de school bekijken en lesjes volgen om een indruk te krijgen. Ook kun je kennismaken met de nieuwe rector Jan Paul Beekman.