Teamspirit in de werkplaats

Rob Weerden begon in 1988 als monteur bij Connexxion. Sinds 2005 is hij werkplaatsmanager; eerst van een kleine vestiging, maar inmiddels van de vestiging Arnhem met 35 monteurs.

“De collega’s op de werkplaats zorgen met elkaar voor een betrouwbaar en goed functionerend wagenpark. Het rayon, de monteurs, de magazijnmedewerkers en de receptiemedewerkers; we werken allemaal samen om een goed eindresultaat te bereiken.

In mijn vrije tijd ben ik als trainer en coach actief bij een voetbalclub. Een voetbalelftal kun je wel vergelijken met een werkplaatsbezetting. Je hebt aanvallers nodig; in de regel jongere mensen met ambitie. Maar ook verdedigers zijn onmisbaar; dat zijn de wat oudere en beheerste mannen, die de dingen beter overzien. Een goed team bestaat uit al die verschillende kwaliteiten. Of het nou om voetbal of om de werkplaats gaat.

Als werkplaatsmanager probeer ik alles in goede banen te leiden. Het is belangrijk dat het gezellig is op de werkvloer en dat er een saamhorigheidsgevoel heerst. Het resultaat hiervan is dat er een ‘wij-gevoel’ is. Dat bereiken we onder andere door open en eerlijk tegen elkaar te zijn en samen activiteiten te ondernemen. Mijn tip voor een goede teamspirit? Ga terug naar jezelf en vraag je af: zou ik het leuk vinden als dit mij zou overkomen? Leef je in in de ander!”